Kroner og Broer

Tandkrone

Kroner er den mest hensigtsmæssige måde at bevare og beskytte en tand på, som er ødelagt af revner, rodbehandling, store fyldninger m.v, den knækker heller ikke så let.

En (porcelæns) tandkrone er i princippet en tandformet skal, som limes på den naturlige tand. Fordelen ved en tandkrone er, at tanden og roden bevares under tandkronen. Vi anbefaler oftest porcelæn, fordi det er et stærkt og æstetisk flot materiale, der virker autentisk i forhold til den oprindelige tand.

 

En tandkrone i plast er ikke så holdbar og kræver løbende tandpleje.

Tandbro

Hvis du har mistet en eller flere tænder, kan man erstatte med en tandbro. En tandbro består af bropiller og mellemled. Bropillerne er tænderne ved siden af den eller de tænder, du har mistet.

Mellemleddet er erstatning for selve den eller de mistede tænder. Bropillerne slibes til, og der fremstilles tandformede skaller, som omslutter og beskytter disse. Mellem disse pålimes den eller de manglende tænder i porcelæn.

En tandbro består derfor som minimum af 3 sammenhængende tænder/kroner (2 bropiller og 1 mellemled).

Broen limes fast på bropillerne og fungerer som dine egne tænder. Med tandfarvede broer (typisk i porcelæn) kan man opnå et meget naturtro og æstetisk flot resultat

Henvend dig og hør mere om kroner og broer

0
Dine køb